Vezetőség

Goda Máté elnök

Általános iskolában kezdtem néptáncolni. Később rövid ideig kipróbáltam a társastáncot, majd felső osztályos koromban egy zászlóforgató csoport tagja voltam. Az általános iskola utolsó évében kerültem be a Vadvirág Együttes Nefelejcs utánpótlás csoportjába, majd innen a felnőtt Vadvirág együttesbe. Jelenleg az ELTE (SEK) Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ magyar-történelem szakos hallgatója vagyok. Jövőbeni terveim között szerepel egy néptánc szakirányú végzettség megszerzése.

Scheller Lili Vanda elnökségi tag

Óvodás koromban ismerkedtem meg a magyar néptánccal, de ekkor még csak játékos formában. Ezt követően az általános iskolában már tovább fejlesztettem a tudásom különböző népdalok, táncanyagok tanulásával, illetve a népi hagyományok közelebbi megismerésével. A néptánc végig kísérte középiskolai tanulmányaimat is, hiszen a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma néptánc szakos diákja voltam. A Vadvirág Táncegyüttesbe 2015-ben sodort az élet. Ekkor léptem be a Nefelejcs utánpótlás csoportba, majd a Vadvirág együttes tagja lettem. Napjainkban már asszisztensként is részt vehetek az együttes munkájában. Ezen kívül a P.R.K „Tánc-Lánc” Iskolában segítek a fiatal növendékek oktatásában.

Baráth Tamás elnökségi tag

Óvodás koromban ismerkedtem meg a néptánccal és azóta a mindennapjaim részévé vált. Általános iskolás éveim alatt a Pápai Vadvirág Nefelejcs utánpótlás csoportjának tagja voltam. Majd a középiskolás éveim kezdetén kerültem fel a felnőtt együttesbe. Viszonylag hamar eldöntöttem, hogy a néptánccal akarok foglalkozni, ezért a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumba jelentkeztem néptánc szakra. Gimnáziumi éveim alatt volt szerencsém OKTV 3. helyezést is elérni, valamint az iskola „Művészeti” plakettjét is át vehettem. A gimnázium befejezése után kezdtem el dolgozni a Pápai Református Kollégium „ Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolájában, ahol azóta is a hétköznapjaimat töltöm. A jövőben szeretnék egyetemet végezni, illetve akár tanárként, akár profi táncosként továbbra is a néptánccal foglalkozni nap, mint nap.

Müller Anita és Müller Zoltán

A nevük egybeforrt az általuk több mint harminc éve művelt néptánccal, fiatalok ezreit tanították, nevelték. Habár ellentétes személyiségek, közel három évtizede boldog házasságban élnek, szinte minden napjukat egymás mellett töltik, mindez pedig egyedülálló közös életművet eredményezett.

„Ha valaki ezelőtt 30 évvel azt mondja nekem, hogy néptáncos leszek, bizonyos hogy kinevetem őt. Dolgoztam óvodában, iskolában, tanítottam főiskolán, egyetemen, ám végül úgy érzem, hogy életem értelmét a néptáncban találtam meg.”

Müller Anita mesterpedagógus/művészeti vezető

„1987. óta táncolok és tanítok rendszeresen néptáncot. Előtte számtalan sportot kipróbáltam: vívtam, súlyt emeltem, lovagoltam, küzdősportokat műveltem. A mai napig is szeretem a mozgás minden formáját. Szeretek tanítani és óráimon legfőképp a vidámságot kedvelem. A Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület felnőtt csoportját vezetem amellett, hogy a felérkező utánpótlással is foglalkozom.”

Müller Zoltán táncpedagógus/művészeti vezető

Elismerések: Pro Cultúra Díszoklevél, Pro Publico Díj, Pápa Városért Érdemérem, „Magyarságért” Érdemérem, továbbá számos egyén szakmai és táncos elismerés

Horváthné Müller Sára női tánckarvezető

„Három éves korom óta néptáncolok, még óvodásként kezdtem. Középiskolai tanulmányaimat a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégiumban végeztem néptánc szakon ahol kötelezően tanultam balettet, társastáncokat és moderntánc alapokat is. Itt szereztem táncművész végzettséget.

A Magyar Táncművészeti Főiskolán 2016-ban Táncos és próbavezető – néptánc” szakirányon szereztem diplomát.”

Baán Istvánné Éva az együttes alapítója

„1980 előtt a városban alkalomszerűen próbáltam felnőtt néptánc csoportot alapítani, mely széleskörű szervező munkával 1981-ben sikerült. Ettől az évtől számítjuk a Vadvirág néptáncegyüttes fennállását. 8 évig magam is táncos voltam és intéztem az együttes működésével kapcsolatos minden munkát. 1986-tól a táncegyüttes fenntartója  a Jókai Mór Művelődési Központ, ekkor hivatalosan is az együttes szakfelelőse lettem. 1998-ban közösen létrehoztuk a Tánc-Lánc Alapítványt a néphagyományok ápolására.1998 óta kétévente szervezője vagyok az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó nagy-rendezvénynek.

2016-ban a Vadvirág néptáncegyüttest egyesületté alapítottuk, ahol napjainkban is segítő munkát látok el.”

Elismerések: Pro Cultura Díszoklevél, Pro Publico Díj, Pápa Város Díszoklevele